Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ

Η Αρκτική σε πεδίο μέγιστου γεωπολιτικού ενδιαφέροντος,καθώς ο υποθαλάσσιος ορυκτός πλούτος της κινητοποιεί αντανακλαστικά ανταγωνισμού

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;

Η κυματική ενέργεια εκμεταλλεύεται διαφορετικούς τύπους θαλάσσιας ροής - παλίρροιες,ρεύματα,οσμωτική πίεση...

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

Γεωθερμία ή Γεωθερμική ενέργεια ονομάζουμε τη φυσική θερμική ενέργεια της Γης που διαρρέει από το θερμό εσωτερικό του πλανήτη προς την επιφάνεια.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

10 χρήσιμες πρακτικές συμβουλές μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση της βενζίνης και άρα και τις δαπάνες σου!!

25/8/11

Πώς λειτουργεί η ανεμογεννήτρια











Ο άνεμος είναι μια μορφή ηλιακής ενέργειας. Οι άνεμοι προκαλούνται από την ανόμοια θέρμανση της ατμόσφαιρας από τον ήλιο, τις εδαφικές ανωμαλίες της επιφάνειας της γης και την περιστροφή της γης. 


Τα πρότυπα της ροής του ανέμου τροποποιούνται από το έδαφος της γης, από τους υδάτινους όγκους και τη βλάστηση. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτήν τη ροή του ανέμου ή κινητική ενέργεια, για πολλούς σκοπούς: να κινήσουν ένα ιστιοφόρο, να πετάξουν έναν χαρταετό και ακόμη να παραγάγουν ηλεκτρισμό.

Φωτοβολταϊκό Φαινόμενο



Βρισκόμαστε στη γειτονιά ενός αντιδραστήρα σύντηξης, στον Ήλιο μας, όπου σε μια κόλαση φωτιάς, πυρήνες υδρογόνου μετατρέπονται σε πυρήνες ηλίου. Εξαιτίας της παραπάνω πυρηνικής αντίδρασης ο ήλιος μας χάνει 4,5 εκατομμύρια τόνους από τη μάζα του σε κάθε δευτερόλεπτο και τη μετατρέπει σε ισοδύναμη ενέργεια, σύμφωνα με την αρχή της ισοδυναμίας μάζας - ενέργειας της Θεωρίας της Σχετικότητας.

23/8/11

Σνομπάρουν τα ''φωτοβολταϊκά στη στέγη'' τα νησιά !!!


Αναξιοποίητη έχουν αφήσει τη δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες σπιτιών περίπου τα 6 στα 10 Ελληνικά νησιά. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 58 μη διασυνδεδεμένα στο δίκτυο της ΔΕΗ νησιά που βρίσκονται στο Αιγαίο (συν τους Ωθονιούς), στα 37 δεν έχει εγκατασταθεί ούτε ένα κιλοβάτ από φωτοβολταϊκά σε στέγες σπιτιών σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΔΕΗ.

Τα e-mail αυξάνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα


Με ένα κλικ μπορεί κανείς να επικοινωνήσει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα με κάποιον στην άλλη άκρη του κόσμου. Είναι δύσκολο όμως κανείς να πιστέψει ότι ένα απλό ηλεκτρονικό μήνυμα αυξάνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Γάλλοι επιστήμονες της Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ενέργειας (ADEME) με την συμμετοχή της εταιρείας Bio Intelligence Service οι οποίες για πρώτη φορά μελέτησαν τις περιβαλλοντικών επιπτώσεις ενός απλού ηλεκτρονικού μηνύματος.

19/8/11

Φωτοβολταϊκά αγροτών: «τρέχει» τα αιτήματα η ΡΑΕ

O ΔΕΣΜΗΕ ΑΕ παρέχει εξουσιοδότηση προς τη ΔΕΗ ΑΕ, ως Διαχειριστή του Δικτύου, για την υπογραφή συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, οι οποίοι συνδέονται στο δίκτυο Χαμηλής Τάσης, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Φωτοβολταϊκά σε ένα φύλλο χαρτί (video)


Τα φωτοβολταϊκά συστήματα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι ακριβά, ογκώδη και βαριά πάνελ που χρειάζονται εγκατάσταση από ολόκληρο συνεργείο. Ερευνητές όμως στο MIT αναπτύσσουν μία τεχνολογία σύμφωνα με την οποία τα φωτοβολταϊκά στοιχεία μπορούν να τυπωθούν σε ένα κοινό φύλλο χαρτί.

Μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας

Η στρατηγική της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής επικεντρώνεται σε τρεις στόχους για το 2020: μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 20%, κάλυψη του 20% των ενεργειακών αναγκών από ανανεώσιμες πηγές και περιορισμός της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20%.

Επανάσταση στο τομέα της ενέργειας

Επανάσταση στο τομέα της ενέργειας ευελπιστεί να φέρει η εφεύρεση των δυο Ιταλών επιστημόνων Αντρέα Ρόσι και Σέρτζιο Φοκάρντι οι οποίοι κατάφεραν να  κατασκευάσουν έναν αντιδραστήρα ψυχρής σύντηξης υδρογόνου με νικέλιο και να παράγουν θερμότητα.

Ένα εκατομμύριο σπίτια στο Μπαγκλαντές τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια


Αν και τα ηλιακά πάνελ που τοποθετούνται στις στέγες των σπιτιών έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις χώρες της Δύσης σε πολύ περιορισμένο βαθμό, ωστόσο η συγκεκριμένη μορφή τεχνολογίας ηλιακών πάνελ βρίσκεται σε ραγδαία ανάπτυξη στις χώρες της Ασίας και ειδικά στο Μπαγκλαντές.

Οικολογικό καταμαράν σχεδίασαν αρχιτέκτονες

Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο σκάφος αναψυχής «Marvin the Martian», που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια προσφέροντας οικονομικές περιηγήσεις στις θάλασσες, σχεδίασαν δύο αρχιτέκτονες από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Voria.gr.

Η πρώτη οικολογική πόλη στον πλανήτη


Panasonic, μαζί με οκτώ συνεργαζόμενες εταιρείες, έχουν ανακοινώσει τα σχέδια τους για την κατασκευή μίας πράσινης κοινότητας από το μηδέν, στην πόλη Fujisawa της Ιαπωνίας.

Η κοινότητα θα ονομάζεται Smart Fujisawa – Βιώσιμη Πόλη (Fujisawa SST) και έως το 2018 θα μπορούσε να προσφέρει έναν προσεκτικά σχεδιασμένο, φιλικό προς το περιβάλλον χώρο για την φιλοξενία 1000 κατοίκων. Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει με στόχο την μείωση της παραγωγής άνθρακα μέσα στην πόλη κατά 70% από τα επίπεδα του 1990.

Green Energy Plus

Καλώς ήρθατε στο ˝Green Energy Plus˝(http://greenenergyplus.blogspot.com/) το Blog για θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Εδώ θα βρείτε όλα τα θέματα για την τεχνολογία των Α.Π.Ε, τα οφέλη αλλά και την χρήση τους. Μπορείτε να μας στέλνετε εργασίες ή άρθρα σας πάνω στα θέματα των Α.Π.Ε. ή του Περιβάλλοντος ή θεμάτων σχετικά με αυτά και εμείς θα τα δημοσιεύουμε.