ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Η ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΤΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΧΑΜΗΛΑ

Η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και οι νέοι χαμηλού κόστους παράγοντες θα κρατήσουν τις τιμές ανεμογεννητριών χαμηλά, σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance Wind Price Index (WTPI)
ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΕΡΑΚΤΙΟ 

ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Ένα μεγάλο τεχνολογικά επίτευγμα, το μεγαλύτερο Υπεράκτιο Αιολικό Πάρκο του κόσμου, είναι πολύ πιθανό να κατασκευαστεί ΒΑ της Λήμνου και συγκεκριμένα ανοιχτά του ακρωτηρίου της Πλάκας. Μια επένδυση με πολύ υψηλό κόστος κατασκευής, ισχύος 500 MW, που, αν υλοποιηθεί, θα φέρει προβολή και οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο στη Λήμνο αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Μια μεγάλη επένδυση στην περιοχή που πρέπει να υλοποιηθεί, καθώς το συγκεκριμένο έργο σε συνδυασμό με τη γραμμή διασύνδεσης με την ηπειρωτική...ΗΠΑ: Σε αιολικά – υδροηλεκτρικά το μέλλον της ενέργειαςΣτους τομείς των αιολικών και υδροηλεκτρικών έργων θα επικεντρωθεί η ανάπτυξη της ενεργειακής αγοράς των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της αμερικάνικης κυβέρνησης. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με μελέτη της υπηρεσίας Energy Information Administration (EIΑ) της κυβέρνησης των ΗΠΑ, οι ΑΠΕ θα δουν το μερίδιο τους στη συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας να αγγίζει το 23% το 2035 από 18% που είναι σήμερα, με κύρια οχήματα την αιολική και την υδροηλεκτρική ενέργεια.


Ρέθυμνο..Η πρώτη συνεταιριστική μονάδα αιολικής ενέργειας

Πρωτοπορεί η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου με τη λειτουργία της συνεταιριστικής μονάδας παραγωγής αιολικής ενέργειας στο Ρέθυμνο, τα επίσημα εγκαίνια της οποίας αναμένεται να γίνουν τον ερχόμενο Αύγουστο.

Πώς λειτουργεί η ανεμογεννήτρια

Ο άνεμος είναι μια μορφή ηλιακής ενέργειας. Οι άνεμοι προκαλούνται από την ανόμοια θέρμανση της ατμόσφαιρας από τον ήλιο, τις εδαφικές ανωμαλίες της επιφάνειας της γης και την περιστροφή της γης. 

Τα πρότυπα της ροής του ανέμου τροποποιούνται από το έδαφος της γης, από τους υδάτινους όγκους και τη βλάστηση. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτήν τη ροή του ανέμου ή κινητική ενέργεια, για πολλούς σκοπούς: να κινήσουν ένα ιστιοφόρο, να πετάξουν έναν χαρταετό και ακόμη να παραγάγουν ηλεκτρισμό.