14/1/12

ΛΕΒΗΤΕΣ ΠΕΛΛΕΤ



Κλασικού τύπου λέβητες πέλλετ







Οι Λέβητες που χρησιμοποιούν Pellets ως καύσιμο για να θέρμανση έχουν πολλά διαφορετικά σχέδια, μεγέθη και τρόπους λειτουργίας, αλλά από την πιο απλή, μέχρι την πιο εξελιγμένη τους μορφή αποτελούνται από 5 μέρη τα οποία μπορεί μεν να αλλάζουν σε μορφή ή τοποθέτηση στο σώμα του λέβητα, αλλά πάντα υπάρχουν.


1. Η Δεξαμενή


Ο χώρος τοποθέτησης των Pellet (Δεξαμενή-tank), κάποιες φορές είναι μέρος του λέβητα ενώ άλλες πάλι είναι απλά συνδεδεμένος με τον υπόλοιπο Λέβητα με κάποια σωλήνα ή κοχλία. Τα Pellet από την δεξαμενή με κάποιο μέσο προώθησης (κοχλίας, αστεροειδής βαλβίδα κα) προωθείται στον χώρο καύσης.


2. Ο Χώρος Καύσης


Τα Pellet μεταφέρονται στον χώρο αυτό από την Δεξαμενή πάντα όμως με την χρήση διαδρομών ή μηχανισμών που εμποδίζουν την υποχώρηση της φωτιάς στον κύριο χώρο της Δεξαμενής. Οι ασφαλιστικές δικλίδες αυτές είναι παρόμοιες στις διάφορες εταιρίες και περιλαμβάνουν βαλβίδες πυρόσβεσης, επικλινείς "διαδρόμους" από τους οποίους γίνεται η πτώση των pellets στον θάλαμο καύσης κ.α. Ο χώρος καύσης διαφέρει σε σχεδιασμό, υλικά κατασκευής και μέγεθος ανάλογα με το εργοστάσιο παραγωγής και την δυναμικότητα του λέβητα. Στον χώρο καύσης γίνεται το άναμμα, το οποίο όταν είναι αυτόματο γίνεται είτε με χρήση blower θερμού αέρα (ουσιαστικά ένα πιστολάκι υπέρθερμου αέρα) είτε με απλή ηλεκτρική αντίσταση και κατόπιν με την βοήθεια αέρα που προωθείται από Ανεμιστήρα συντηρείται και δυναμώνει η φλόγα στον θάλαμο καύσης. 


3. Διάταξη ανταλλαγής θερμότητας


Ο χώρος αυτός είναι ουσιαστικά η διαδρομή από την οποία περνούν τα καυσαέρια κατευθυνόμενα προς την καμινάδα και ο οποίος περιλαμβάνει σωληνώσεις και σκαλοπάτια τα οποία περιέχουν το νερό του λέβητα. Η διαδρομή αυτή είναι λιγότερο ή περισσότερο πολύπλοκη ανάλογα με τον σχεδιασμό του λέβητα και είναι φτιαγμένη ώστε να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση της θερμότητας των καυσαερίων από το νερό. Το κατά πόσον η θερμότητα που παράγεται από την καύση των pellet μεταδίδεται στο νερό που περιέχουν τα τοιχώματα του λέβητα, είναι και αυτό που καθορίζει την απόδοση του λέβητα.


4. Καπνοδόχος


Η καπνοδόχος είναι ένα από τα σημεία που, σε συνδυασμό με την ποιότητα των Pellet, βοηθούν την σωστή λειτουργία του λέβητα και είναι κάτι που πρέπει να προσέχεται σε όλες τις εγκαταστάσεις. Κάθε κατασκευαστής έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις για την καμινάδα που πρέπει να τοποθετηθεί στον λέβητα. Είναι απαραίτητο να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες αυτές.


5. Κεντρική Μονάδα Ελέγχου (Υπολογιστής-PLC)


Όλες ο λειτουργίες και τα μέρη του λέβητα pellet ελέγχονται και προγραμματίζονται από την Μονάδα Ελέγχου που υπάρχει επάνω του. Αυτή η μονάδα χρησιμοποιεί μία σειρά από αισθητήρες ώστε να προσαρμόσει την καύση και την λειτουργία του λέβητα ανάλογα με την ζήτηση θερμότητας από την εγκατάσταση. Σε κάθε Λέβητα το πόσο εξελιγμένο ή όχι είναι το σύστημα ελέγχου αυτό, προσφέρει αντίστοιχα πολλές ή λίγες δυνατότητες αλλά και μικρότερη ή περισσότερη οικονομία.






                    Βιομάζα ονομάζουμε οποιοδήποτε υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς (όπως είναι το ξύλο και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κ.λπ.) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας. Η ενέργεια που είναι δεσμευμένη στις φυτικές ουσίες προέρχεται από τον ήλιο. Με τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, τα φυτά μετασχηματίζουν την ηλιακή ενέργεια σε βιομάζα. Οι ζωικοί οργανισμοί αυτή την ενέργεια την προσλαμβάνουν με την τροφή τους και αποθηκεύουν ένα μέρος της. Αυτή την ενέργεια αποδίδει τελικά η βιομάζα, μετά την επεξεργασία και τη χρήση της. Είναι μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας γιατί στην πραγματικότητα είναι αποθηκευμένη ηλιακή ενέργεια που δεσμεύτηκε από τα φυτά κατά τη φωτοσύνθεση.Μια εφαρμογή της βιομάζας αποτελούν και τα ξυλινα πελλετ.
Πελλετ ξύλου από πριονίδι χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια ως οικονομικη και οικολογικη καύσιμη ύλη για θερμανση στην Ευρώπη, ενώ τελευταία έχει αρχίσει να διαδίδεται η χρήση τους και στην Ελλάδα. Στην αγορά προωθούνται ειδικές σομπες που λειτουργούν με την καύση πελλετ,οι οποίες διατίθενται τόσο σε κλασικό, όσο και σε μοντέρνο σχεδιασμό, και αναπαράγουν την θαλπωρή ενός τζακιού με ξύλα χωρίς τις δυσκολίες στην εγκατάσταση και συντήρηση που παρουσιάζουν τα τζάκια σε οικονομικες τιμες. Τα πελλετ ξύλου οταν καιγονται εκπέμπουν λιγότερα αιρούμενα σωματίδια που διαχέονται στην ατμόσφαιρα μέσω του καπνού,αυτό σημαίνει ότι είναι πιο φιλικα για το περιβάλλον από την απλή καύση που γίνετε σε ένα παραδοσιακό τζάκι. Οι νέας τεχνολογίας σομπες και λέβητες βιομαζας πελλετ ρυθμίζουν ηλεκτρονικά τον ρυθμό τροφοδοσίας τους όπως και τη θερμοκρασία των δωματίων.Οι προμηθευτες πωλουν τα πελλετ σε συσκευασια σακκουλας 15 κιλων (15 κιλα x 60 σακια = 900 κιλα = 1 παλετα) η σε big bag 1 τονου και σε οικονομικες τιμες σε σχεση με το πετρέλαιο








ΛΕΒΗΤΕΣ  ΠΕΛΛΕΤ  ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 
Ιταλικής κατασκευής λέβητες πέλλετ κλασικού τύπου, καταναλώνουν πέλλετ ξύλου και κουκούτσια ελιάς.
Χαρακτηρίζονται απο την Super Compact κατασκευή τους, που τους κάνει ιδανικούς για μικρά λεβητοστάσια ή και μπαλκόνια*, είναι εξοπλισμένοι με πρόσθετο καυστήρα πέλλτ και το άναμα - σβήσιμο γίνεται αυτόματα μετά απο  εντολή που θα δοθεί απο τον θερμοστάτη χώρου.

Στους λέβητες κλασικού τύπου ο καθαρισμός του χώρου καύσης και των σωλήνων απαγωγής των καυσαερίων τα γνωστά τούμπα, θα πρέπει να γίνεται  κάθε δεύτερη ή τρίτη ημέρα για να λειτουργεί  ο λέβητας με την μεγαλύτερη δυνατή απόδοση και την μικρότερη δυνατή κατανάλωση.
Λόγω της ιδιότητας που έχουν τα πέλλετ να έλκουν υγρασία απο το περιβάλον, θα πρέπει οι λέβητες να μήν είναι εκτεθημένοι στις καιρικές συνθήκες.   
TYΠΟΣΙΣΧΥΣΚΑΛ/ΝΟΙ ΧΩΡΟΙΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗΦΠΑ 23%ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ
GRA 14RO14kw80 - 95m²€   3.450,00€    793,50€   4.243,50
GRA 20RO20kw100-140m²€   3.600,00€    828,00€   4.428,00
GRA 30RO30kw150-210m²€   3.900,00€    897,00€   4.797,00
GRA 40RO40kw220-280m²€   4.990,00€ 1.147,70€   6.137,70
GRA 50RO52kw290-360m²€   5.450,00€ 1.253,50€   6.703,50
GRA 80RO80kw370-560m²€   7.770,00€ 1.787,10€   9.557,10
GRA 115RO115kw570-800m²€   9.950,00€ 2.288,50€ 12.238,50
GRA 150RO150kw810-1050m²€ 12.880,00€ 2.962,40€ 15.842,40



Υψηλής τεχνολογίας αυτοκαθαριζόμενοι λέβητες πέλλετ




ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΙΖΟΜΕΝΟΙ  ΛΕΒΗΤΕΣ (PELLETS) ΠΕΛΛΕΤ.    
Υψηλής τεχνολογίας αυτοκαθαριζόμενοι λέβητες πέλλετ (Pellets) Αυστριακής κατασκευής με εκπληκτικό βαθμό θερμικής απόδοσης που φθάνει μέχρι και το 96,3% .




1. Δοχείο αποθήκευσης -  2. Καπάκι κενού  - 3. Διαχωριστής - 4. Συσκευή κενού 
5. Κινητήρας του κοχλία - 6. Κοχλίας δοσομέτρησης - 7. Αισθητήρας λάμδα  - 8. Καυστήρας -
9. Αυτόματη ανάφλεξη - 10. Αισθητήρας της μάζας του αέρα - 11. Αυτοκαθαριζόμενος εναλλάκτης θερμότητας.

Εύχρηστος πίνακας ελέγχου Μικρών διαστάσεων χώρος καύσης απο ανοξείδωτο ατσάλιΕναλλάκτης θερμότητας με σύστημα αυτόματου καθαρισμού 



 
Υπόγεια τεχνική δεξαμενή πέλλετ για αυτόματη τροφοδοσία του λέβητα.                                       Χωρητικότητa : 1-3 τόνους
Κτιστή δεξαμενή πέλλετ μικρών & μέσων διαστάσεων για αυτόματη τροφοδοσία του λέβητα.    Χωρητικότητα : 1- 15 τόνους
Τυποποιημένη δεξαμενή πέλλετ κατασκευασμένη απο πλαστικό υψηλής αντοχής και στηρίγματα απο γαλβανισμένο σωλήνα.  Χωρητικότητα : 4 ή 5 τόνους

ΠΡΟΣΟΧΗ :  Λόγω του ότι στην αγορά κυκλοφορούν λέβητες & καυστήρες πέλλετ αμφιβόλου ποιότητας, αν δεν έχετε ώς χόμπι το επάγελμα του θερμαστή και φυσικά πριν αποφασίσετε για τον λέβητα-καυστήρα πέλλετ που θα αγοράσετε, θα σας προτείναμε να τσεκάρετε τουλάχιστον τα παρακάτω σημεία.
λέβητας - καυστήρας που σας προτείνουν : 
1. Ανάβει και σβήνει μόνος του αυτόματα με εντολή που θα παίρνει από το ηλεκτρονικό του πρόγραμμα ή θα πρέπει κάθε φορά να τον ανάβει κάποιος ?
2.Τα μηχανικά μέρη του λέβητα μας είναι ελάχισταΟ λέβητας που σας προτείνουν πόσα μηχανικά μέρη έχει ? Το λογισμικό του (αν έχει βέβαια ) έχει την ικανότητα να d;exet τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες ? ή απλά λειτουργεί με τον θερμοστάτη του εσωτερικού χώρου ? 
3. Έχει εναλλάκτη θερμότητας εξοπλισμένο με σύστημα αυτοματου καθαρισμού ?  ή διαθέτει απλά τούμπα και χρειάζεται να πηγαίνει κάποιος για  να τον καθαρίζει κάθε δύο  τρείς  ημέρες ? 
4. Είναι εξοπλισμένος με  αυτόματο σύστημα συλλογής ή έστω εξαγωγής της στάχτης και δοχείο συλλογής ? ή θα πρέπει να πηγαίνει κάποιος και να τον καθαρίζει σχεδόν κάθε  δεύτερη μέρα ? 
5. Διαθέτει σύστημα παροχής αέρα δύο επιπέδων ή έστω ενός επιπέδου για τον έλεγχο της καύσης ?  ή  βασίζεται η λειτουργία της καύσης στο καλό τράβηγμα της καμινάδας ?
6. Ο χώρος καύσης του λέβητα μας είναι εξ ολοκλήρου ανοξείδωτος και με πολλύ μικρές διαστάσεις , ο χώρος καύσης του λέβητα που σας προσφέρουν με τή υλικό είναι                                κατασκευασμένος και ποιές είναι οι διαστάσεις του ? 
7. Ο λέβητας μας είναι εξοπλισμέος με υπερσύχρονο τελευταιας γενιάς αισθητήρa Lamda,  αυτός που σας προτείνουν διαθέτει αισθητήρα και αν ναί, ποιάς γενιάς ?
8. Ο λέβητας μας είναι εξοπλισμένος με υπερσύγρονο λογισμικό και οθόνη - πίνακα χειρισμού, ο λέβητας που σας προτείνουν τί λογισμικό και πίνακα χειρισμού διαθέτει ?
9.  Η εργοστασιακή προσθερόμενη εγγύηση του λέβητα μας είναι πέντε έτη,  αυτός που σας προτείνουν πόσα έτη εργοστασιακή εγγύηση έχει και πώς καλύπτεται αυτή ?
10. Ο ουσιαστικός βαθμός απόδσης του λέβητα μας φθάνει το 96,3%,  αυτός που σας προτείνουν τή ουσιαστικόβαθμό απόδοσης έχει ?






ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΛΕΒΗΤΑΣ ADGREEN
  •  Ως κυρίως καύσιμο χρησιμοποιεί   τη μορφή πέλλετ ξύλου.
  •  Είναι πλήρως προσαρμοσμένος για την καύση των δισκίων πέλλετ (ξύλο & πυρηνόξυλο* ) και συμμορφώνεται πλήρως με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ορίζονται στο EN 303-5 και το πρότυπο ISO 9001, όπως αποδεικνύεται από την αξιολόγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας στη Βαρσοβία (Πολωνία) αριθ. 111-2008.
  •  Κατόπιν αιτήματος των κανόνων λέβητα είναι κατασκευασμένα από φύλλο χάλυβα πάχους 5 mm ή λιγότερο εκτεθειμένη από τα μέρη της θερμικής διαστολής που είναι 4 mm.
  •  Σύμφωνα με τις εσωτερικη  του δομή έχει τρία οριζόντια σχέδια. Το Σχέδιο 4αρων διαδρομών (εμπόδιο) επιβραδύνει την εξαγωγή του καυσαερίου προς την καμινάδα για  να θερμάνει περισσότερο κατά την μεταφορά στο σύστημα θέρμανσης.
  •   Η καύση με   Pellet  είναι πλήρως αυτοματοποιημένη με το ολοκληρωμένο καυστήρα τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος του λέβητα. Ο καυστήρας έχει δύο μηχανισμούς μετάδοσης ("σαλιγκάρι") - από τη δεξαμενή προς τον καυστήρα και τον καυστήρα στο λέβητα, το οποίο εγγυάται την ομαλή λειτουργία χωρίς παρεμβολές. Η ασφάλεια είναι εγγυημένη από την περιστροφική βαλβίδα σε περιοχές που απομονώνει εντελώς τον καυστήρα από τον αποθηκευτικό χώρο του πελλετ.
  • Έξυπνο σύστήμα ασφαλείας και αυτοδιάγνωσης βλαβών του καυστήρα pellet ( ενσωματωμένη ηλεκτρονική μονάδα).
  • Αυτόματη εκκίνηση μετά από μια διακοπή ρεύματος.
  • Ανάβει και σβήνει μόνος του αυτόματα.
  • Ελέγχος φλόγας με αισθητήριο θερμοκρασίας εξαγόμενων καυσαερίων (και όχι με φωτοκύτταρο)
  • Εύκολη εγκατάσταση και ρύθμιση.
  •  Καυστήρας έχει ένα ισχυρό ανεμιστήρα εξάτμισης ότι τυχόν προσμίξεις των σφαιριδίων διοχετεύεται στο λέβητα και, συνεπώς, εγγυάται την ομαλή λειτουργία χωρίς διακοπή, ακόμη και με χαμηλότερη ποιότητα των καυσίμων.  
  •  Δοκιμές έγιναν με την πίεση  6 bar, καθώς και η εγγύηση του συστήματος είναι 5 χρόνια  σύμφωνα με τις εσώκλειστες οδηγίες .
  • Συνοδεύεται απο Ελληνικό Εγχειρίδιο  (Manual)
*ΠΕΛΛΕΤ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΟΞΥΛΟ 
Υγρασία (%)  12 
Τέφρα   (%)  2,5 
Θ.Δ (MJ/kg)   17 
Θείο     (%)   0,1 
Άζωτο   (%)  1,3 
Χλώριο (%)  0,07


ΛΕΒΗΤΑΣ ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ pellets 300-350KW  /  ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΕΛΛΕΤ 2Χ680ΚΙΛΑ





VIDEO ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΕΒΗΤΑ pellet 






ΛΕΒΗΤΕΣ ΜΕ ΒΙΟΜΑΖΑ PELLETS ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΛΕΒΗΤΕΣ ΜΕ ΒΙΟΜΑΖΑ PELLETS ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
ΛΕΒΗΤΕΣ ΜΕ ΒΙΟΜΑΖΑ PELLETS ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΕΛΛΕΤ (pellets) ΒΙΟΜΑΧ αυτόματου καθαρισμου και εξαγωγής της στάχτης.

         Ο υπέρ-αυτόματου καθαρισμού λέβητας biomax είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα λεβητοστασίου που καίει  πελλετ (pellets) και συνδέετε με τα θερμαντικά σώματα και το μπόιλερ για παράγωγη ζεστού νερού.
Έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει αυτόματα την ποιότητα του καυσίμου(πελλετ). Ειναι εξοπλισμένος με το πιο σύνχρονο ηλεκτρονικό σύστημα εβδομαδιαίου αλλα και ημερίσιου προγραμματισμού της λειτουργίας του, ενσωματωμένη μονάδα για την έξοδο των καυσαερίων(απαιτει μονο 2 μετρα καμινάδα 100φ). Ο καθαρισμος της στάχτης γίνετε κάθε 15 μέρες (ανεξάρτητο δοχείο) και η συντηρηση του καθε τέλος τις χειμερινής περιόδου. Διατίθεται σε ισχύς 22kw και 35kw. Το δοχείο αποθήκευσης βρίσκεται στο εσωτερικό του λεβητα και εχει χωρητικότητα 120 κιλά. Ο βαθμός απόδοσης του λεβητα ξεπερνά το 94% . Ο λέβητας πελλετ (pellets)  της Ιταλικής εταιρείας Puros έχει 5 ετή εγγύηση.

BOILER        INPUT      OUTPUT     COMB. EFFIC.    WATER EF.
BIOMAX 22    21.2 kW        20 kW             96.0%               94.6%
BIOMAX 35    34.4 kW        32 kW             95.0%               93.1%
PELLET BIOMAX

       





Πιστοποιητικά TUV (Germany) European standard: EN 303.5:2010

ΛΕΒΗΤΑΣ BIOSTAR -PELLET & ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΛΕΒΗΤΑΣ BIOSTAR -PELLET & ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΛΕΒΗΤΑΣ ΒΙΟΜΑΖΑ PELLETS ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ BIOSTAR

Το biostar 18 είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα λεβητοστασίου που καίει πελλετ και καλαμπόκι και συνδέετε με τα θερμαντικά σώματα και το μπόιλερ για παράγωγη ζεστού νερού. Η δυνατότητα εναλλαγής καυσίμου που προσφέρει ο λέβητας  (πελλετ - καλαμπόκι) εξασφαλίζει στον χρήστη την δυνατότητα επιλογής του φθηνότερου από τα δύο, ώστε να βρίσκεται πάντα σε πλεονεκτηκότερη θέση. Έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει αυτόματα το είδος του καυσίμου(πελλετ - καλαμπόκι) συμπεριλαμβανόμενου ενός συστήματος αυτόματης δοσολογίας του καυσίμου.
ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ







2 σχόλια:

Ενδιαφέρον άρθρο.
Συγχαρρητήρια.

Οι εγκαταστάσεις θέρμανσης φυσικού αερίου χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο στην Ελλάδα, καθώς το δίκτυο επεκτείνεται στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα. Το φυσικό αέριο είναι μια πιο πρακτική και οικονομική λύση τόσο για εγκαταστάσεις λεβήτων κεντρικής θέρμανσης (τοποθετηση λεβητα) και για εγκαταστάσεις αυτόνομης θέρμανσης σε σπίτια και διαμερίσματα. Κεντρικό ρόλο σε ένα σύστημα θέρμανσης φυσικού αερίου παίζει ο λέβητας φυσικού αερίου, ο οποίος είναι ουσιαστικά η καρδιά ολόκληρου του συστήματος θέρμανσης.