ΒΙΟΜΑΖΑ

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΣΟΜΠΑ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Από τις πατροπαράδοτες ξυλόσομπες μέχρι τις μοντέρνες οικολογικές σόμπες
pellet, το «ξεχασμένο» μέσο θέρμανσης επιστρέφει στο προσκήνιο, καθώς όλο και περισσότεροι λένε «αντίο» στα καλοριφέρ, το πετρέλαιο, την κεντρική θέρμανση και τις δυσθεώρητες τιμές τους, προτιμώντας να επενδύσουν και πάλι σε μια σόμπα.
Διαβαστε περισσοτερα »
ΑΝΟιΓΕΙ Ο ΔΡοΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡαΣΙΝΗ ΘεΡΜΑΝΣΗ

Η Greenpeace χαιρετίζει τη απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ να άρει, επιτέλους, την απαγόρευση της χρήσης κεντρικών καυστήρων βιομάζας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατά το πάγιο αίτημα της οργάνωσης. Ένα μικρό, αλλά αποφασιστικό, βήμα για την απεξάρτηση από το ακριβό πετρέλαιο για τη θέρμανση των κτιρίων. Η  ανακοίνωση του Υπουργού ανοίγει το δρόμο για την άρση μίας αναχρονιστικής διάταξης που εντελώς παράλογα απαγόρευε στους πολίτες των δύο μεγάλων αστικών κέντρων να κάνουν χρήση σύγχρονων συστημάτων...


Και βιομαζα στους λεβητες των καλιροφερ - Τελος το μαζουτ


Τη μετάβαση στη νέα εποχή των «καθαρότερων» καυσίμων για θέρμανση σηματοδοτεί η απόφαση του ΥΠΕΚΑ να απαγορεύσει τη χρήση μαζούτ στους λέβητες μέσα σε ένα χρόνο και παράλληλα να δώσει το «πράσινο» φως για τη χρήση βιομάζας.
Ειδικότερα, στο προσχέδιο σχετικής απόφασης του υπουργείου, που τέθηκε από χθες σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπεται προθεσμία ενός έτους για την αντικατάσταση των λεβήτων κεντρικής θέρμανσης που καταναλώνουν μαζούτ, πριν την πλήρη απαγόρευσή του.