12/6/12

Ηλιακης ενεργειας "supertrees" θα δωσουν ζωη στην αστικη οαση της Σιγκαπουρης

Οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις της Σιγκαπούρης θα «ανθίσουν» τελικά στο τέλος αυτού του μήνα, όπου ένας επιβλητικός θόλος με τεχνητά δέντρα ύψους... 50 μέτρων θα υψώνονται πάνω από μια τεράστια αστική όαση.

Τα κολοσσιαία ηλιακά supertrees έχουν ήδη τοποθετηθεί στον κόλπο του Νότιου κήπου, που ανοίγει για το κοινό στις 29 Ιουνίου. Είναι μέρος ενός 250-στρεμμάτων σχεδίου εξωραϊσμού με την ονομασία - Κήποι δίπλα στην αμμουδιά - που είναι μια πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβούλιου Εθνικών Πάρκων της Σιγκαπούρης.

Ο άνθρωπος που δημιούργησε το μηχανικό δάσος αποτελείται από 18 supertrees που λειτουργούν ως κάθετοι κήποι, παραγωγής ηλιακής ενέργειας όπου επίσης θα ενεργούν ως αεραγωγοί εξαερισμού για τα κοντινά θερμοκήπια, καθώς και για την συλλογή όμβριων υδάτων. Για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, 11 από τα supertrees είναι εξοπλισμένα με ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα που μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ενέργεια, το οποίο παρέχει φωτισμό και βοηθητική τεχνολογία για την μεταφορά του νερού.

Τα supertrees έχουν διαφορετικό ύψος ,που κυμαίνεται μεταξύ 25 και 50 μέτρων, ενώ κάθε supertree διαθέτει τροπικά λουλούδια και διάφορες αναρριχόμενες φτέρες σε όλο πλαίσιο του χάλυβα όπου είναι κατασκευασμένα. Οι μεγάλες τέντες θα λειτουργούν ως συντονιστές θερμοκρασίας καθώς και στην παροχή στέγης από τις υψηλές θερμοκρασίες του κλίματος της Σιγκαπούρης για τους επισκέπτες .

Το έργο αποτελεί μέρος ενός σχεδίου ανασυγκρότησης για να δημιουργήθεί μια νέα περιοχή στο κέντρο της πόλης στην περιοχή Marina Bay, στη νότια πλευρά της Σιγκαπούρης. Για το έργο οι διοργανωτές ελπίζουν ότι όταν θα ολοκληρωθεί θα γίνει ένα οικολογικός τουριστικός προορισμός όπου θα γίνεται ανάδειξη των βιώσιμων πρακτικών για την ενέργεια αλλα και των φυτών από όλο τον κόσμο.
 



























 7news