17/1/12

Οι Στρατηγικες Επενδυσεις στην Πρασινη Ενεργεια στην Ελλαδα» 1ο διεθνες συνεδριο...20-21 Ιανουαριου

Ψηφίζουν…Ελλάδα, οι 70 περίπου κορυφαίοι επενδυτές και εκπρόσωποι του χώρου της ενέργειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα συμμετάσχουν στο 1ο διεθνές επενδυτικό συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Divani-Caravel στις 20-21 Ιανουαρίου με τίτλο:

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος (ΣΕΗΕ –εθνικό μέλος της EURELECTRIC, Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού) με τη συμμετοχή των: Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών Επενδύσεων, Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, « INVESΤ INGREECE», Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ), Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤ AEN), Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) και Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ).

Στόχος της εκδήλωσης, είναι να παρουσιασθούν στους ενδιαφερόμενους χρηματοοικονομικούς οίκους ή επενδυτές, οι στρατηγικές προτάσεις για επενδύσεις στο χώρο της ενέργειας όπως διαμορφώνονται στην παρούσα φάση στη χώρα μας, καθώς και ώριμα επενδυτικά σχέδια στους τομείς των αιολικών, των φωτοβολταϊκών και της ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων της Αττικής. Ένας επιπλέον στόχος είναι η συμμετοχή εκπροσώπων κορυφαίων χρηματοδοτικών φορέων όπως η ΕΤΕΠ, διεθνών ασφαλιστικών οργανισμών, ελληνικών και ξένων τραπεζών, funds, κατασκευαστικών εταιρειών και προμηθευτών εξοπλισμού για τη διερεύνηση διεθνών χρηματοδοτικών λύσεων στο σημερινό δυσμενές περιβάλλον χρηματοδότησης των ενεργειακών έργων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του θα υπάρχει και η δυνατότητα ενημερωτικών συναντήσεων με τους συμμετέχοντες φορείς και επιχειρήσεις.

Η επιτάχυνση των «πράσινων» επενδύσεων θα συμβάλει στο μεγάλο ζητούμενο: την επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Άρρηκτα συνδεδεμένες με την υλοποίηση των επενδυτικών προγραμμάτων και οι επενδύσεις στις υποδομές. Στα δίκτυα μεταφοράς αφενός, με στόχευση στις παραπέρα αναβαθμίσεις που θα συμβάλουν στην υψηλή διείσδυση των ΑΠΕ στο δίκτυο της χώρας και αφετέρου στις επενδύσεις στον τομέα των δικτύων διανομής, με αξιοποίηση των «έξυπνων» μετρητών και «έξυπνων δικτύων» ( smart grids), για την παροχή υψηλής ποιότητας και αξιόπιστων ενεργειακών υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.


energia.gr