26/7/12

Στο δημο Αρτας νεος σταθμος βιοαεριου

Νέα μονάδα παραγωγής βιοαερίου πρόκειται να κατασκευασθεί στο δήμο Αρταίων μετά τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα.




Η θέση της μονάδας θα είναι στη θέση «Βάλτος» στη Βίγλα της Δημοτικής Ενότητας Αμβρακικού του Δήμου Αρταίων και ειδικότερα σε γήπεδο έκτασης 29.548,26 τ.μ., από την εταιρεία με την επωνυμία «G.E.S. Πράσινες Ενεργειακές Λύσεις Ανώνυμη Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία». Η ισχύς της μονάδας θα είναι 1,629 MWp και η ετήσια ηλεκτροπαραγωγή εκτιμάται σε 12.500,00 MWh. Η εξέλιξη στον τομέα του βιοαερίου αναπτύχθηκε σε εκπαιδευτικό σεμινάριο που έλαβε χώρα στην Πρέβεζα στις 19 και 20 Ιουλίου από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ). 


Η κυρία Μπάστα απέδωσε τα εύσημα στην πρωτοβουλία του ΚΑΠΕ που έχει σαν σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με το βιοαέριο και τις δυνατότητες που δημιουργούνται από την εκμετάλλευσή του και την ανάπτυξη της επενδυτικής δραστηριότητας της περιοχής.