26/7/12

Νεο ειδος: Ιπταμενη ανεμογεννητρια (video)





Αμερικανική εταιρίαAltaeros Energiesδημιούργησε πρόσφατα ένα καινούργιο είδος ιπτάμενης ανεμογεννήτριας όπου ως αερόστατο θα μπορεί να εκμεταλλεύεται την αιολική ενέργεια που βρίσκεται μέχρι και τα 300 μέτρα υψόμετρο και αυτό θα είναι ιδιαιτέρως παραγωγικό διότι η δύναμη του αέρα στα 300 μέτρα υψόμετρο είναι το λιγότερο διπλάσια σε ισχύ από τη δύναμη του αέρα σε λίγα μέτρα πάνω από την επιφάνεια της Γης. H τουρμπίνα της ανεμογεννήτριας βρίσκεται μέσα σε ένα αερόστατο το οποίο έχει κυκλικό σχήμα.
Με την υποστήριξη του αερόστατου η ιπτάμενη ανεμογεννήτρια θα έχει τη δυνατότητα να ανέβει μέχρι και 300 μέτρα, παράγοντας εκεί ηλεκτρικό ρεύμα που θα μεταφέρεται στην επιφάνεια της Γης με ηλεκτροφόρα καλώδια. Η Αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη ανεμογεννήτρια θα δοκιμαστεί σε περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το ηλεκτρικό δίκτυο, όπως περιοχές εκμετάλλευσης φυσικού αερίου και πετρελαίου, στρατιωτικές βάσεις, καθώς και βουνίσιες περιοχές με λίγους κατοίκους. Ακόμη όλες αυτές οι μονάδες λειτουργούν με ντιζελογεννήτριες, και το αποτέλεσμα είναι τα έξοδα του ηλεκτρικού ρεύματος είναι πολύ αυξημένα.





Άλλα πλεονεκτήματα είναι ότι οι ιπτάμενες ανεμογεννήτριες απαιτούν πολύ λιγότερα έξοδα για συντήρηση, και λόγω του γεγονότος ότι όταν είναι ξεφούσκωτες έχουν το μέγεθος ενός μεσαίου αυτοκινήτου έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να μετακινηθούν ιδιαίτερα απλά.













πηγη:ecotimes