8/3/12

Η Solarcentury λανσαρει τα πρωτα ηλιακα πλακιδια στεγων

Το ηλιακό πλακίδιο C21e προσφέρειεναλλακτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειαςγια 3 εκατομμύρια στέγες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ηλιακή εταιρεία Solarcentury αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο ηλιακό συλλέκτη που ισχυρίζεται ότι θα είναι το πρώτο στο είδος του που σχεδιάστηκε ειδικά για 3 εκατ. στέγες του Ηνωμένου Βασιλείου που διαθέτουν μικρά πλακίδια, μειώνοντας το κόστος της εγκατάστασης και την οπτική επίπτωση των ηλιακών συστοιχιών του τελευταίου ορόφου.Η Solarcentury επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει την παρουσίαση του νέου ηλιακού ηλεκτρικού πλακιδίου C21e στο πράσινο κτίριο Ecobuild στο τέλος του μήνα, επιτρέποντας τα κτίρια να αντικαταστήσουν τα συμβατικά πλακίδια των στεγών με ενσωματωμένο ηλιακό κύτταρο.

Το πλακίδιο θα είναι συμβατό με μονής και διπλής καμπυλότητας πλακίδια, που σημαίνει ότι το νέο σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί παράλληλα με μια ευρεία ποικιλία των διαφορετικών τύπων πλακιδίων και συνδέονται κατ ‘ευθείαν στην οροφή.
Η Solarcentury δηλώνει ότι ελπίζει το νέο ηλιακό πλακίδιο θα είναι ελκυστικό για χρήση σε τρία εκατομμύρια στέγες στο Ηνωμένο Βασίλειο με τα παραδοσιακά μικρά απλής μορφής πλακίδια, που μπορεί να αποτελέσουν πρόκληση για τους ηλιακούς εγκαταστάτες.


πηγη:greenbusiness