26/11/11

Στη Βρετανία η μεγαλύτερη ηλιακή γέφυρα στον κόσμο, με 6.000 φωτοβολταϊκά!


Τα περισσότερα φωτοβολταϊκά που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε γέφυρα θα καλύψουν την οροφή της γέφυρας Μπλάκφιαρς της Μεγάλης Βρετανίας έως το 2012. Αναμένεται να τοποθετηθούν 6.000 φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία θα παράγουν 900.000 κιλοβατώρες ετησίως, καλύπτοντας το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτεί ο σταθμός και μειώνοντας τους ρύπους κατά 511 τόνους CO2 ετησίως.


Η έκταση που θα καλύψουν τα φωτοβολταϊκά ανέρχεται στα 6.000 τ.μ. και την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών έχει αναλάβει η εταιρία Solarcentury και τα φωτοβολταϊκά πανέλ είναι της Sanyo Electic Co. Ltd.

Οταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της γέφυρας, περίπου 24 τρένα την ώρα θα την διασχίζουν, μεταφέροντας τους επιβάτες από το Bedford στο Brirghton, μέσω του Λονδίνου.

“Η Βικτoριανή σιδηροδρομική γέφυρα στο Μπλακφρίαρς είναι μέρος της σιδηροδρομικής μας ιστορίας. Κατασκευάστηκε στην εποχή του ατμού, και τώρα θα την εκσυγχρονίζουμε για να τη “φέρουμε” στον 21 αιώνα, χρησιμοποιώντας την ηλιακή τεχνολογία, ώστε να δημιουργήσουμε έναν εικονικό σταθμό για την πόλη”, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του σιδηροδρομικού δικτύου, Linday Vamplew.










defencenet.gr